Harmonija vrhunskog prinosa i kvaliteta žita

Stručna podrška: dipl.inž. Slavoljub Birvalski, regionalni menadžer prodaje za Vojvodinu, Belchim d.o.o Beograd

 

Došao je momenat da svoju pažnju usmerimo ka strnim žitima. Izgledaju odlično, u fazi su punog porasta i ako nas majske kiše „okupaju“ možemo zaista očekivati odličan rod.

Baš tada, u punom cvetanju pšenice, kada padaju pljuskovite kiše i temperature se penju na preko 25°C idealni su uslovi za razvoj bolesti lista i klasa. Pšenici smo tada potrebni kako bismo na vreme reagovali i izvršili tretman fungicidom.

Kompanija Belchim crop protection za tretman u fazi cvetanja pšenice i ječma preporučuje fungicid Protendo Duo.

Fungicid Protendo Duo u svom sastavu ima dve aktivne materije, tebukonazol 160 g/l + protiokonazol 125 g/l. Ovaj duo aktivnih materija je tako „uštimovan“ da otklanja sve moguće propuste kojih je eventualno bilo do sada. Veća količina tebukonazola doprinosi boljoj prevenciji pojave bolesti lista (pogotovo za lisnu rđu, koja, ukoliko se dovoljno dobro ne kontroliše, napada list zastavičar i u ključnom momentu prekida njegovu ulogu u formiranju prinosa), a protiokonazol je tu kako bi kao lider u efikasnosti iz grupe triazola sprečio da gljiva Fusarium sp. napravi štetu na samom klasu.

Ovaj duo je u mnogo čemu inovativan, pa i po samom Twin Pack pakovanju, po prvi put prisutnom na našem tržištu, gde su dva preparata fizičkom barijerom odvojena u samom kanisteru. Ovo daje mogućnost boljeg i kvalitetnijeg čuvanja, veće bezbednosti prilikom primene i pojačane sigurnosti da sadržaj preparata sa pametnom formulacijom daje maksimum u zaštiti za odličan prinos i kvalitetan rod.

Proverena, pojačana i dokazano dobra kombinacija čini fungicid Protendo Duo jedinstvenim na tržištu uz neizostavnu ekonomičnost koja je svima nama važna.

 

Bilten "Za našu zemlju" broj 88, april 2020. godine