30. Savetovanje TOSS

U Zemun polju je 14. Decembra 2017. godine održano 30.Tematsko savetovanje stručnjaka procesne tehnike i energetike u poljoprivredi pod nazivom: ’’Inovativnost i kreativnost u sušenju, skladištenju, doradi i preradi poljoprivrednih proizvoda sa primerima iz prakse i nauke”.

Organizatori skupa bili su Društvo za procesnu tehniku, a suorganizatori su Institut za kukuruz „Zemun Polje” Beograd (Zemun) i Poljoprivredni fakultet Novi Sad.

Na savetovanju koje se tradicionalno održava svake jeseni, izloženo je 9 radova koji su imali za cilj da sve inovacije koje su realizovane u praksi, a dokazane su naučno, pomognu u rešavanju poslovnih i proizvodnih procesa u oblastima sušenja, skladištenja i dorade.

Kompaniju Victoria Logistic predstavljao je kolega Branko Vuksan, koji je ispred grupe autora izložio rad:”Mehanizovana otprema merkantilnog zrna u podnom skladištu Agroport centra u Bačkoj Palanci.”

Skup je okupio veliki broj stručnjaka iz raznih oblasti procesne tehnike i još jednom dokazao značaj povezivanja i saradnje nauke i prakse.